Rekenduo op het jeugdjournaal 12 februari 19:00 uur

Ruim een miljoen kijkers zagen bij Dragons 'Den hoe Hans de Zeeuw alle Dragons overtuigd kreeg om samen het rekenonderwijs in nederland een boost te geven.

Ruim een miljoen kijkers zagen bij Dragons 'Den hoe Hans de Zeeuw alle Dragons overtuigd kreeg om samen het rekenonderwijs in nederland een boost te geven. Alle kinderen in Nederland en daarbuiten moeten weer goed rekenonderwijs krijgen en dat gaan we ze gamend leren. Gamification, zo heet dat met een mooi, niet-Nederlands, woord. De kinderen spelenderwijs  weer aan het leren krijgen op een uitdagende en interactieve speelwijze dekt zeker de lading. Rekenduo heeft al meer dan 125 rekenonderwerpen en elke maand komt er een uibreiding bij. Op vier niveaus en 16 sublevels worden de spelers uitgedaagd om zich te verbeteren en de eventuele tegenstander te verslaan. Van sommen als 7+4, de tafel van 2, via klokkijken op vijf manieren, afstanden en inhoud leren, logicareeksen, ruimtezlijk inzicht, de stelling van Pythagoras, de inhoud van een bal tot aan zelfs medisch rekenen...het zit allemaal in Rekenduo.

Vele scholen in het po, vo, vso en mbo zijn al aan het werk met Rekenduo. De leerlingen vinden het pracchtig en vragen 's ochtends al bij binnenkomst: Gaan we vandaag gamen? Met leerlingen in deze leerstand kan het alleen maar goed gaan.

Rekenduo brengt het leerplezier in rekenen terug

Hans de Zeeuw