Leren rekenen opnieuw gedefinieerd

Het is geen methode. Het is geen techniek. Het is een belevenis. Een rekenspel zoals je nog nooit gespeeld hebt. Voor op school en voor thuis!

Gezien op tv bij
card1
card2

Wat is Rekenduo?

Een game waarbij je spelenderwijs rekenproblemen oplost: dat is Rekenduo in een notendop. Een handige digitale tool die je verleidt om je rekenskills dagelijks aan te scherpen. Een spelletje duurt namelijk maar een paar minuten en dat maakt de drempel laag.

Ideaal voor op school, thuis op de bank of onderweg in de bus: Rekenduo is altijd met een paar klikken bereikbaar. Zoek je een extra challenge? Daag iemand uit en voeg een stukje wedstrijdspanning toe.

Wat maakt
Rekenduo uniek?

Goed rekenen draait om automatiseren: patronen herkennen door de kracht van herhaling. Dat is precies wat Rekenduo stimuleert. Omdat kinderen het een leuk spel vinden, is de drempel laag om regelmatig te oefenen. En daardoor wordt basisrekenen uiteindelijk net zo vanzelfsprekend als schoenen strikken.

Gamend rekenen voor jong en oud.

Beter rekenen in slechts een paar minuten per dag.

Speel individueel of tegen elkaar.

 

Rekenduo speel je op je eigen niveau.

Rekenen op je 
eigen niveau

Rekenduo is er voor iedereen vanaf groep 4. Spelenderwijs ga je aan de slag met rekensommen. Daar kun je wel een tijdje mee vooruit, want de moeilijkheidsgraad loopt op tot niveau mbo-4. Of je rekenen nu makkelijk of juist moeilijk vindt: bij Rekenduo krijg je sommen die bij jouw niveau passen. De sommen zijn verdeeld over onderstaande domeinen. 

Getallen
Verhoudingen
Meten & meetkunde
Verbanden
Alle domeinen gemixt

De missie
van Rekenteam 

De jeugd beter laten rekenen en ook de rest van Nederland weer aan het rekenen krijgen: dat is de missie van Rekenteam, initiatiefnemer van Rekenduo. Concreet betekent dit dat Rekenduo tot doel heeft om 500.000 kinderen te laten gamen met onze producten. 

Rekenteam heeft ook Cijferstorm ontwikkeld. Net als Rekenduo is Cijferstorm een laagdrempelig kaartspel waarbij het rekenen gestimuleerd wordt. Vanwege de aantoonbare didactische waarde heeft Cijferstorm een Europese onderscheiding gekregen, het ‘Comenius Edu Media Siegel’.

Recensies van onze gebruikers

Wie kan er beter vertellen wat ze van Rekenduo vinden dan de gebruikers zelf? Lees hieronder enkele van de mooie recensies die we hebben ontvangen.

Voldoende!

Voor het eerst in m’n leven een voldoende voor rekenen.

Maarten Jumelet
Geslaagd!

Na twee maanden trainen geslaagd met een 9!

Emily Balke
Helemaal top!

MBO 4-verpleegkunde, geslaagd voor 3F, verdiend door hard oefenen.

Odile Borghouts
Blij

Mijn kind gaat weer blij naar school, thanks Rekenteam!

Cindy, moeder van Nigel (11 jaar)

Ontdek Rekenduo

Bepaal zelf wat voor jou een passende uitdaging is. Selecteer eenvoudig en snel het  niveau en de variant die je gaat spelen. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie.

Nieuwsgierig geworden?

Doen is ervaren. Pas als je zelf met Rekenduo aan de slag gaat, begrijp je de kracht van het spel. We bieden je graag die mogelijkheid tijdens een vrijblijvende demonstratie.